|
mlad piščanec |
|
zmehčanega masla |
|
zmečkan česen |
|
sesekljanih svežih zelišč (timijana, rožmarina, origana, mete, koriandra in peteršilja) |
|
olivneg aolja |
|
limoninega soka |
|
soli |
|
popra |
mlad piščanec, maslo, česen, zelišča, olivno olje, limonin sok
Piščančka na hrbtni strani prerežemo, odpremo in dobro sploščimo. V skodelici zmešamo zmehčano maslo, zmečkan česen in 2 žlici zelišč. Piščančkoma privzdignemo kožo na prsih in podnjo natlačimo zeliščno maslo. Peruti in bedra vsakega piščančka pritisnemo ob trup in učvrstimo z dvema kovinskima nabodaloma.
Posebej zmešamo olje, limonin sok, 2 žlici zelišč, sol in poper. Piščančka damo na rešetko ogretega žara s prerezano stranjo obrnjena navzdol in pečemo 25 minut. Ko sta na spodnji strani pečena, ju obrnemo in pečemo še 15 minut. Med pečenjem ju ves čas mažemo z oljno mešanico.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.