Piščančki s česnom in zelišči

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančki s česnom in zelišči
Sestavine
Št. oseb
mlad piščanec
zmehčanega masla
zmečkan česen
sesekljanih svežih zelišč (timijana, rožmarina, origana, mete, koriandra in peteršilja)
olivneg aolja
limoninega soka
soli
popra

Opis

mlad piščanec, maslo, česen, zelišča, olivno olje, limonin sok

Priprava

Piščančka na hrbtni strani prerežemo, odpremo in dobro sploščimo. V skodelici zmešamo zmehčano maslo, zmečkan česen in 2 žlici zelišč. Piščančkoma privzdignemo kožo na prsih in podnjo natlačimo zeliščno maslo. Peruti in bedra vsakega piščančka pritisnemo ob trup in učvrstimo z dvema kovinskima nabodaloma.

Posebej zmešamo olje, limonin sok, 2 žlici zelišč, sol in poper. Piščančka damo na rešetko ogretega žara s prerezano stranjo obrnjena navzdol in pečemo 25 minut. Ko sta na spodnji strani pečena, ju obrnemo in pečemo še 15 minut. Med pečenjem ju ves čas mažemo z oljno mešanico.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.