|
kosov piščanca (krače in stegna) |
|
bolj drobnega krompirja |
|
pločevinka celega olupljenega paradižnika |
|
črnih grških oliv Kalamata |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
čiste juhe |
piščanec, olive, krompir
Krompir olupimo in narežemo na kose. V slani vodi ga kuhamo 5 minut, nato vodo odlijemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Pekač naoljimo, vanj zložimo kose piščanca in krompir, solimo in popramo ter pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut, nato kose mesa obrnemo, vmes damo odcejene paradižnike, vse potresemo z olivami, prelijemo z vročo juho in naprej pečemo od 15 do 20 minut, da se meso in krompir zmehčata.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.