|
večja buča hokaido (teža od 1,2 do 1,5 kg) |
|
mletega mesa (govedine) |
|
čebula |
|
rezina gomoljne zelene |
|
olja |
|
zdrobljenega timijana |
|
soli |
|
popra |
|
jajci |
|
zvrhanih drobtin |
|
zvrhana parmezana |
|
čiste juhe |
buča hokaido, mleta govedina, parmezan
Bučo približno na polovici vodoravno prerežemo, spodnji del očistimo semen in nitastega tkiva, zgornji del olupimo in narežemo na kockice ali na grobo naribamo. Čebulo olupimo in sesekljamo, zeleno naribamo.
V posodi na olju popražimo čebulo, da se malo zmehča, dodamo meso in naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Dodamo še naribano zeleno in kockice buče, začinimo s timijanom, soljo in poprom. Nato prilijemo 1,5 dl vroče juhe ali vode, premešamo in pokrito dušimo 15 minut.
Ko se mesni nadev ohladi, primešamo narahlo stepeni jajci, drobtine in parmezan. Spodnji del buče napolnimo z nadevom, jo postavimo v primerno velik pekač in na dno nalijemo preostalo juho in 1 dl vroče vode. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 40 minut. Nazadnje pečeno bučo razrežemo in postrežemo kot glavno jed s krompirjevim pirejem ali kar s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.