Buča z mesnim nadevom v pečici

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Buča z mesnim nadevom v pečici
Sestavine
Št. oseb
večja buča hokaido (teža od 1,2 do 1,5 kg)
mletega mesa (govedine)
čebula
rezina gomoljne zelene
olja
zdrobljenega timijana
soli
popra
jajci
zvrhanih drobtin
zvrhana parmezana
čiste juhe

Opis

buča hokaido, mleta govedina, parmezan

Priprava

Bučo približno na polovici vodoravno prerežemo, spodnji del očistimo semen in nitastega tkiva, zgornji del olupimo in narežemo na kockice ali na grobo naribamo. Čebulo olupimo in sesekljamo, zeleno naribamo.

V posodi na olju popražimo čebulo, da se malo zmehča, dodamo meso in naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Dodamo še naribano zeleno in kockice buče, začinimo s timijanom, soljo in poprom. Nato prilijemo 1,5 dl vroče juhe ali vode, premešamo in pokrito dušimo 15 minut.

Ko se mesni nadev ohladi, primešamo narahlo stepeni jajci, drobtine in parmezan. Spodnji del buče napolnimo z nadevom, jo postavimo v primerno velik pekač in na dno nalijemo preostalo juho in 1 dl vroče vode. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 40 minut. Nazadnje pečeno bučo razrežemo in postrežemo kot glavno jed s krompirjevim pirejem ali kar s kruhom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.