Piščanec v tunini pikantni omaki

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec v tunini pikantni omaki
Sestavine
Št. oseb
cela piščančja fileja
čiste kurje juhe
majoneza
pločevinka tunine v olivnem olju
limoninega soka
sesekljanih filejev inčunov
vloženih kaper
izkoščičenih črnih oliv
sveže bazilike ali peteršilja za okras

Opis

piščančji file, tuna, inčuni

Priprava

Meso damo v posodo, zalijemo z juho, da ga pokrije, zavremo in na zmerni temperaturi pokrito kuhamo 20 minut. Odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Tunino dobro odcedimo in razdrobimo z vilicami, fileje inčunov sesekljamo in zmečkamo. Olive narežemo na obročke. Tunino, inčune, limonin sok in kapre v skledici dobro zmešamo, pokrijemo in damo za 2 uri v hladilnik, da se okusi prepojijo.

Hladno meso po diagonali narežemo, zložimo na servirni krožnik ali v plitvo skledo, prelijemo z omako in okrasimo z olivami in baziliko ali peteršiljem. Ostanek omake postrežemo posebej.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.