Piščanec z bučo in krompirjem

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec z bučo in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
Piščanec z bučo in krompirjem
na večje kocke narezane buče
krompirjev
olivnega olja
soli
popra
sladke paprike
svežega ali 1/2 žličke posušenega timijana (lahko tudi origana)

Opis

piščanec, buča hokaido, krompir

Priprava

Piščančje krače damo v plastično vrečko, jih posujemo s soljo, poprom in papriko, pokapljamo z 2 žlicama olja, vrečko zapremo in vsebino dobro pretresemo. Krompir olupimo, narežemo in v slani vodi kuhamo 5 minut.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V naoljen pekač damo piščančje krače, odcejene kose krompirja in kocke buče, vse potresemo s timijanom in prilijemo malo vode od kuhanja krompirja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 45 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.