|
krompirjev |
|
očiščenih in narezanih lignjev in hobotnice |
|
velika čebula |
|
olivnega olja |
|
lovorov list |
|
soli |
|
popra |
|
začimbne mešanice za ribe |
|
suhega belega vina |
lignji, hobotnica, krompir. NASVET - namesto na štedilniku lahko to jed pripravimo tudi v pečici. V posodi s pokrovom, ki jo lahko postavimo v pečico, prepražimo morske sadeže, nato dodamo krompir, prilijemo vino, posodo pokrijemo in jo postavimo v ogreto pečico.
Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Neolupljen krompir narežemo na kose. V posodi segrejemo olje, dodamo narezane morske sadeže in čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut.
Nato dodamo še krompir, lovorov list, solimo, popramo in potresemo z začimbno mešanico, premešamo, prilijemo 1 dl vina in pokrito dušimo še približno 25 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.