Kunec in korenje v omaki s pivom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kunec in korenje v omaki s pivom
Sestavine
Št. oseb
težak kunec, narezan na 6 kosov
svetlega piva
olivnega olja
baby korenčka (ali narezanega korenja)
velika sesekljana čebula
sesekljano steblo belušne zelene
lovorov list
soli
popra
kurkume (po želji)

Opis

kunec, korenje, pivo

Priprava

V primerno veliki posodi na 1 žlici olja popečemo kose kunca, nato jih preložimo na krožnik. V posodo damo še 1 žlico olja, sesekljano čebulo in zeleno, pražimo in mešamo, da se čebula zmehča. Nato dodamo korenček, lovorov list in kurkumo, solimo in popramo.

Prilijemo pivo, premešamo, kose kunca damo nazaj v posodo in pokrito dušimo približno 45 minut. Jed ponudimo s pečenim ali kuhanim krompirjem ali z rižem.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.