Dušena govedina s pivom

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušena govedina s pivom
Sestavine
Št. oseb
na kocke narezane mehke govedine
olivnega olja
sesekljane čebule
moke
zmlete kumine
rjavega sladkorja ali medu
svetlega piva
čiste juhe
tekočega jogurta
lovorov list
soli
popra

Opis

govedina, svetlo pivo, jogurt

Priprava

V skledi zmešamo pivo, juho in jogurt. Kocke mesa prepražimo na vročem olju, potresemo s kumino in jih preložimo na krožnik. Na olju prepražimo čebulo, da se zmehča, vendar ne sme preveč porumeneti.

Čebulo potresemo z moko in sladkorjem ali dodamo med, premešamo in prilijemo mešanico piva, juhe in jogurta. Meso damo nazaj v posodo, dodamo lovorov list, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 2 uri.

Med kuhanjem po okusu solimo in popramo in večkrat premešamo. Če je potrebno, prilijemo še malo juhe. Ko je meso mehko in se omaka zgosti, jed ponudimo s polento.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.