|
belega dolgozrnatega riža |
|
(steblo) pora |
|
mlade špinače |
|
rdeč feferon |
|
(1 manjša) pločevinka koruze |
|
olivnega olja |
|
čiste juhe |
|
jajca |
|
nastrganega parmezana |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
|
olje za cvrtje |
Svetovna kuhinja - kuhanje v znamenju riža
Por na drobno zrežemo, umiti in odcejeni špinači odstranimo peclje in jo zrežemo na trakce, feferon očistimo in zrežemo na drobne kockice. V posodi segrejemo olivno olje, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo riž, premešamo in prilijemo vročo juho. Ko zavre, dodamo odcejeno koruzo, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha.
V skledi stepemo jajca, primešamo moko in parmezan. Ko se rižota malo ohladi, primešamo jajčno zmes. V ponvi segrejemo za prst olja, z žlico zajemamo zmes in jo polagamo v vroče olje ter s hrbtom žlice malo potlačimo. Ko so ocvrtki na spodnji strani pečeni, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.