|
na debelejše trakove narezanega puranjega fileja |
|
rdeči papriki |
|
kuhane čičerke |
|
velika čebula |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
zmlete kumine |
|
tekočega jogurta |
|
posušeni in vloženi paradižniki |
|
sesekljanega peteršilja, bazilike ali svežega koriandra |
|
soli |
|
popra |
puran, paprika, pire - čičerika
Zelenjavo očistimo. Približno pol čebule in česen na drobno sesekljamo, preostalo čebulo narežemo na lističe. Papriko narežemo na kvadratke. Odcejene posušene paradižnike nasekljamo.
V kozici na 2 žlicah olja popražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo odcejeno kuhano čičerko in kumino, solimo, premešamo in odstavimo. Čičerko zmeljemo in primešamo jogurt, da dobimo gost pire.
V veliki ponvi ali voku segrejemo 2 žlici olja, dodamo narezano meso in na lističe narezano čebulo, mešamo in pražimo, da se meso popeče. Nato malo posolimo in popramo, dodamo papriko in naprej mešamo in pražimo, da se paprika zmehča. Dodamo še nasekljan posušen paradižnik, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo še 8 minut.
Purana s papriko potresemo s peteršiljem, premešamo in ponudimo s čičerkinim pirejem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.