
Piščanec z zelišči in limeto
Sestavine | |
---|---|
2 pesti | drobno sesekljan peteršilj |
2 žlički | grobo zrnata gorčica |
1 žlica | sesekljan rožmarin |
125 ml | olivno olje |
2 žlici | sveže iztisnjen limetin sok |
1 ščepec | sol |
1 ščepec | mleti črni poper |
1 ščepec | sesekljana zelišča (po okusu) |
1 kg | piščančja bedra |
Opis
Ste vedeli, da je uporaba limete zelo pogosta v kombinaciji s česnom in čilijem? V katerih receptih jo uporabljate vi?
Priprava
V skledi zmešajte peteršilj, gorčico, česen, rožmarin, olje, limetin sok ter po okusu solite in poprajte. Meso dajte v marinado in dobro premešajte, pustite počivati 15 minut.
Piščančja bedra v segreti ponvi z vseh strani zlatorjavo popecite in jih s sokom od pečenja preložite v pekač. Pečico segrejte na 200 °C. Bedra v pekaču prelijte z malo vode in postavite v pečico, pecite na 175 °C približno 25 minut, da zlato porjavijo. Večkrat prelijte s sokom od pečenja.
Posujte s svežimi zelišči in postrezite. Za prilogo je primeren kuhan krompir z drobnjakom.