srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

danijel besic loredan pl2 Reporter.si

Danijel Bešič Loredan: Ne bom šel naj jahto z ...

doncic Ekipa24.si

Dallas z novo okrepitvijo! To je velezvezdnik, ki ...

bojan emersic Njena.si

Skrivni prepiri za domačimi vrati zakoncev ...

komar Ekipa24.si

Zaledenela je kri! Slovenska skakalka po doskoku ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h

Tip jedi:

Tip jedi Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 pesti drobno sesekljan peteršilj
2 žlički grobo zrnata gorčica
1 žlica sesekljan rožmarin
125 ml olivno olje
2 žlici sveže iztisnjen limetin sok
1 ščepec sol
1 ščepec mleti črni poper
1 ščepec sesekljana zelišča (po okusu)
1 kg piščančja bedra

Opis

Ste vedeli, da je uporaba limete zelo pogosta v kombinaciji s česnom in čilijem? V katerih receptih jo uporabljate vi?

Priprava

V skledi zmešajte peteršilj, gorčico, česen, rožmarin, olje, limetin sok ter po okusu solite in poprajte. Meso dajte v marinado in dobro premešajte, pustite počivati 15 minut.

Piščančja bedra v segreti ponvi z vseh strani zlatorjavo popecite in jih s sokom od pečenja preložite v pekač. Pečico segrejte na 200 °C. Bedra v pekaču prelijte z malo vode in postavite v pečico, pecite na 175 °C približno 25 minut, da zlato porjavijo. Večkrat prelijte s sokom od pečenja.

Posujte s svežimi zelišči in postrezite. Za prilogo je primeren kuhan krompir z drobnjakom.