|
drobno sesekljan peteršilj |
|
grobo zrnata gorčica |
|
sesekljan rožmarin |
|
olivno olje |
|
sveže iztisnjen limetin sok |
|
sol |
|
mleti črni poper |
|
sesekljana zelišča (po okusu) |
|
piščančja bedra |
Ste vedeli, da je uporaba limete zelo pogosta v kombinaciji s česnom in čilijem? V katerih receptih jo uporabljate vi?
V skledi zmešajte peteršilj, gorčico, česen, rožmarin, olje, limetin sok ter po okusu solite in poprajte. Meso dajte v marinado in dobro premešajte, pustite počivati 15 minut.
Piščančja bedra v segreti ponvi z vseh strani zlatorjavo popecite in jih s sokom od pečenja preložite v pekač. Pečico segrejte na 200 °C. Bedra v pekaču prelijte z malo vode in postavite v pečico, pecite na 175 °C približno 25 minut, da zlato porjavijo. Večkrat prelijte s sokom od pečenja.
Posujte s svežimi zelišči in postrezite. Za prilogo je primeren kuhan krompir z drobnjakom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.