mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec z zelišči in limeto

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec z zelišči in limeto
Sestavine
Št. oseb
drobno sesekljan peteršilj
grobo zrnata gorčica
sesekljan rožmarin
olivno olje
sveže iztisnjen limetin sok
sol
mleti črni poper
sesekljana zelišča (po okusu)
piščančja bedra

Opis

Ste vedeli, da je uporaba limete zelo pogosta v kombinaciji s česnom in čilijem? V katerih receptih jo uporabljate vi?

Priprava

V skledi zmešajte peteršilj, gorčico, česen, rožmarin, olje, limetin sok ter po okusu solite in poprajte. Meso dajte v marinado in dobro premešajte, pustite počivati 15 minut.

Piščančja bedra v segreti ponvi z vseh strani zlatorjavo popecite in jih s sokom od pečenja preložite v pekač. Pečico segrejte na 200 °C. Bedra v pekaču prelijte z malo vode in postavite v pečico, pecite na 175 °C približno 25 minut, da zlato porjavijo. Večkrat prelijte s sokom od pečenja.

Posujte s svežimi zelišči in postrezite. Za prilogo je primeren kuhan krompir z drobnjakom.