|
Zrel avokado |
|
Limonin sok |
|
Mozzarella Zottarella v obliki srčkov |
|
Bazilika |
|
Kruh baguetta |
|
olivno olje |
|
Česen |
|
Sladka paprika v prahu |
|
sladkor |
|
sol |
|
poper |
Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od 15. stoletja dalje? Kadar nimate veliko časa in želite goste presenetiti z okusnim italijanskim prigrizkom, pripravite preproste bruskete z mozzarello in avokadom. Enostavno, hitro in okusno!
1. Avokado olupite, prepolovite in odstranite peško. Meso avokada začinite s ščepcem sladkorja, dodajte limonin sok ter po želji posolite in popoprajte. Vse skupaj zmešajte v pire. Srčke Zottarella ocedite in prerežite na polovičke. Baziliko operite, posušite in odtrgajte liste.
2. V ponvi segrejte 4 žlice olivnega olja, nato popražite kruhke na obeh straneh, dokler ne dobijo rahle zlato-rjave barve (približno 3 minute). Strok česna olupite ter z ene strani namažite še vroče rezine kruha.
3. Avokadov namaz namažite na kruh na strani s česnom, nato dodajte rezine mocarele Zottarella in okrasite z baziliko. Vse skupaj poškropite s preostalim oljem, posolite, popoprajte, posujte z malo paprike v prahu in servirajte.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.