Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Okusna predjed z italijanskim pridihom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Okusna predjed z italijanskim pridihom
Sestavine
Št. oseb
Zrel avokado
Limonin sok
Mozzarella Zottarella v obliki srčkov
Bazilika
Kruh baguetta
olivno olje
Česen
Sladka paprika v prahu
sladkor
sol
poper

Opis

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od 15. stoletja dalje? Kadar nimate veliko časa in želite goste presenetiti z okusnim italijanskim prigrizkom, pripravite preproste bruskete z mozzarello in avokadom. Enostavno, hitro in okusno!

Priprava

1. Avokado olupite, prepolovite in odstranite peško. Meso avokada začinite s ščepcem sladkorja, dodajte limonin sok ter po želji posolite in popoprajte. Vse skupaj zmešajte v pire. Srčke Zottarella ocedite in prerežite na polovičke. Baziliko operite, posušite in odtrgajte liste.

2. V ponvi segrejte 4 žlice olivnega olja, nato popražite kruhke na obeh straneh, dokler ne dobijo rahle zlato-rjave barve (približno 3 minute). Strok česna olupite ter z ene strani namažite še vroče rezine kruha.

3. Avokadov namaz namažite na kruh na strani s česnom, nato dodajte rezine mocarele Zottarella in okrasite z baziliko. Vse skupaj poškropite s preostalim oljem, posolite, popoprajte, posujte z malo paprike v prahu in servirajte.