Pita s hruškami in marcipanom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita s hruškami in marcipanom
Sestavine
Št. oseb
odmrznjenega listnatega testa
marcipanove mase
sladke smetane
zmletih mandljev
sladkorja
hrušk (lahko vložene)
čokoladnih kapljic

Opis

listnato testo, marcipanova masa, zmleti mandeljni...

Priprava

Marcipanovo maso narežemo na kockice. V kozici segrejemo smetano in 2 žlici sladkorja, dodamo marcipan in mešamo, da se stopi, nato primešamo še zmlete mandlje in pustimo, da se zmes ohladi. Testo zvaljamo in ga položimo v plitev pravokotni pekač. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

Na testo damo marcipanovo zmes, na to naložimo rezine hrušk in jih posujemo s sladkorjem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nazadnje pečeno pito posujemo s čokoladnimi kapljicami in pustimo, da se ohladi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.