|
moke (sestavine za testo) |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
soli |
|
vaniljevega sladoleda (sestavine za nadev) |
|
banan |
|
(1 skodelica) na grobo nasekljanih in popečenih orehov |
|
mehkih karamelnih bonbonov |
|
sladke smetane |
|
orehovih jedrc za okras |
moka, maslo, sladkor...nadev: vaniljev sladoled, banane, orehi....
Priprava testa za podlago: Moko pomešamo s sladkorjem in soljo, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino. Maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, nato dodamo 2 žlici mlačne vode in na hitro zgnetemo v testo.
Okrogel pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Testo razvaljamo in z njim obložimo dno in obod pekača. Na testo damo okrogel kos papirja za peko in ga obtežimo s kakšnim zrnjem ali suhim fižolom. Pekač postavimo za 20 minut v hladilnik.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da je testo zlato zapečeno. Pečeno testo pustimo, da se dobro ohladi.
Priprava nadeva: Malce zmehčanemu sladoledu s kuhalnico na hitro primešamo 3 zmečkane banane, na grobo nasekljane orehe in na drobno zrezane karamele. Zmes damo na pečeno testo in damo za najmanj 4 ure v zamrzovalnik, da se dobro ohladi in strdi.
Preden sladico ponudimo, jo namažemo s stepeno smetano in obložimo s koleščki banane in orehovimi jedrci. Nasvet Sladoled zmehčamo tako, da ga za pol ure damo v hladilnik. Da rezine banane, ki jih damo na sladico za okras, ne potemnijo, jih najprej poškropimo z razredčenim limoninim sokom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.