Poletna zelenjava na žaru

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Poletna zelenjava na žaru
Sestavine
Št. oseb
jajčevca
zelo majhnih bučk ali 1 srednje velika
mladih čebulic
češnjevih paradižnikov
soli
olivnega olja
belega balzamičnega kisa

Opis

jajčevec, bučke, mlade čebulice...

Priprava

Jajčevec narežemo na 3 do 5 mm debele rezine, jih posolimo in damo v cedilo ter pustimo 20 minut, da se odcedijo. Male bučke po dolžini prerežemo ali narežemo na rezine, češnjevce in čebulice prerežemo.

Rezine jajčevca osušimo na papirnatih brisačah. Zelenjavo na tenko premažemo z oljem in spečemo na žaru. Pečeno zelenjavo zložimo na krožnik, posolimo, pokapljamo z oljem in balzamičnim kisom ter pustimo, da se ohladi in se okusi prepojijo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.