Polnjena štruca s sirom in jajci

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjena štruca s sirom in jajci
Sestavine
Št. oseb
francoske štruce
zrnatega sira - skute (cottage cheese)
v trdo kuhanih jajc
kislih kumaric
v kisu vloženih kaper
v olju vloženih suhih paradižnikov
sesekljanega peteršilja
soli in popra po okusu

Opis

Sestavine za 6 do 8 oseb: francoska štruca, skuta (cottage cheese), kuhana jajca, kisle kumarice...

Priprava

Štruco na sredini prerežemo, nato izdolbemo sredico in jo na drobno nadrobimo. Jajca olupimo in sesekljamo. Kumarice, kapre in vložene suhe paradižnike prav tako sesekljamo. Paradižnike lahko nadomestimo tudi z olivami ali z vloženim hrenom.

V skledi zmešamo zrnati sir, sesekljana jajca, kumarice, kapre in paradižnike. Nato primešamo še sesekljan peteršilj, po okusu solimo in popramo. Izvotljeno štruco napolnimo z nadevom, polovici sestavimo, vse dobro zavijemo v aluminijasto ali v prozorno folijo in postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik. Štruco narežemo na koščke, tik preden z njimi postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.