|
manjše glavice mehke solate |
|
kuhanega mladega krompirja |
|
manjše čebule |
|
srednje velikih mesnatih paradižnikov |
|
črnih oliv |
|
odcejenih in sardelnih filejev |
|
odcejene in razdobljene tunine v olju |
|
v trdo kuhanih jajc |
|
sesekljanega peteršilja |
|
dobrega olivnega olja |
|
rdečega vinskega kisa |
|
olupljenega in pretlačenega stroka česna |
|
soli in popra |
mehka solata, kuhan mlad krompir, paradižniki, sardele, tunina...
Solatne liste dobro umijemo, osušimo in z njimi obložimo skledo tako, da se listi delno prekrivajo. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarčke ali na lističe. Krompir olupimo in narežemo na koleščke, jajci olupimo in narežemo na četrtine.
Na solatne liste damo plast krompirja, nanj damo čebulo, po dolžini prerezane sardelne fileje, tunino, jajca in olive. Vse potresemo s peteršiljem, posebej z metlico zmešamo olje, kis, zmečkan česen, sol in poper ter enakomerno prelijemo po solati.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.