Polnjeni in zapečeni jajčevci

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjeni in zapečeni jajčevci
Sestavine
Št. oseb
večja jajčevca
manjša čebula
piščančjega fileja (po želji)
rdeče in 0.5 kosa rumene paprike
manjša zelena bučka
češnjevih paradižnikov
olja
popra
soli
dolgozrnatega belega riža
zelenjavna jušna kocka
manjša pločevinka olupljenega paradižnika

Opis

jajčevci, piščančji file, paprika

Priprava

Jajčevca po dolžini prerežemo in sredico izdolbemo, da dobimo ladjice in jih v slani vodi kuhamo 3 minute. Izdolbeno sredico na drobno zrežemo. Čebulo sesekljamo, meso zrežemo na kockice. Papriko in bučko očistimo in narežemo na kockice, paradižnike pa na četrtine. Jušno kocko stopimo v 2 skodelicah (5 dl) tople vode.

V posodi na 3 žlicah olja prepražimo sesekljano čebulo in kockice mesa. Ko čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti, dodamo papriko in zrezano sredico jajčevca, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo še nekaj minut. Dodamo češnjeve paradižnike, bučko in riž, prilijemo 1 skodelico juhe, premešamo in pokrito dušimo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z 1 žlico olja, vanj damo sesekljan olupljen paradižnik in malo juhe. Jajčevce napolnimo z riževim nadevom in jih položimo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Med pečenjem rižev nadev prelijemo s preostalo juho, da se preveč ne izsuši.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.