|
večja jajčevca |
|
manjša čebula |
|
piščančjega fileja (po želji) |
|
rdeče in 0.5 kosa rumene paprike |
|
manjša zelena bučka |
|
češnjevih paradižnikov |
|
olja |
|
popra |
|
soli |
|
dolgozrnatega belega riža |
|
zelenjavna jušna kocka |
|
manjša pločevinka olupljenega paradižnika |
jajčevci, piščančji file, paprika
Jajčevca po dolžini prerežemo in sredico izdolbemo, da dobimo ladjice in jih v slani vodi kuhamo 3 minute. Izdolbeno sredico na drobno zrežemo. Čebulo sesekljamo, meso zrežemo na kockice. Papriko in bučko očistimo in narežemo na kockice, paradižnike pa na četrtine. Jušno kocko stopimo v 2 skodelicah (5 dl) tople vode.
V posodi na 3 žlicah olja prepražimo sesekljano čebulo in kockice mesa. Ko čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti, dodamo papriko in zrezano sredico jajčevca, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo še nekaj minut. Dodamo češnjeve paradižnike, bučko in riž, prilijemo 1 skodelico juhe, premešamo in pokrito dušimo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z 1 žlico olja, vanj damo sesekljan olupljen paradižnik in malo juhe. Jajčevce napolnimo z riževim nadevom in jih položimo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Med pečenjem rižev nadev prelijemo s preostalo juho, da se preveč ne izsuši.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.