|
cel piščanec |
|
večje jabolko |
|
suhih marelic |
|
manjša bela čebula |
|
češnjevih paradižnikov |
|
dolgozrnatega riža basmati |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
piščanec, marelice, riž
Marelice namočimo v vroči vodi, da se zmehčajo. Približno tretjino marelic pustimo celih, druge narežemo na kockice. Jabolko razrežemo na krhlje, jih olupimo in očistimo. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
Notranjost piščanca solimo in popramo, nato ga napolnimo z jabolčnimi krhlji in celimi marelicami ter odprtine spnemo z zobotrebci ali lesenimi paličicami, da nadev ne bo uhajal. S hrbtno stranjo obrnjeno navzgor ga položimo v naoljen pekač, piščanca posolimo in pekač postavimo v ogreto pečico. Pečemo približno 1 uro, vmes prilijemo manjšo zajemalko vroče vode ali juhe in piščanca obrnemo.
Medtem pripravimo dušen riž. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, paradižnike prepolovimo. V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in samo toliko popražimo, da postekleni. Nato dodamo riž, premešamo, dodamo še marelice in polovice paradižnikov, solimo in popramo ter prilijemo 4 dl vrele vode. Zavremo in brez mešanja pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Če je potrebno, med kuhanjem prilijemo še malo vrele vode.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.