|
fileja bele ribe (oslič) |
|
kuhane čičerke (lahko iz pločevinke) |
|
dolgozrnatega riža basmati |
|
sesekljana manjša čebula |
|
česna |
|
nastrganega svežega ingverja |
|
paradižnika narezanega na kocke |
|
čist ribje ali zelenjavne juhe |
|
praška curry |
|
zmletega koriandra |
|
sesekljanega svežega koriandra (lahko nadomestimo s peteršiljem) |
|
čvrstega polnomastnega jogurta |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter nastrgan ingver. Mešamo in pražimo 3 minute, nato odstavimo, dodamo kocke paradižnika, prilijemo juho in zmiksamo.
Zmiksano omako damo nazaj v posodo, dodamo curry, koriander in odcejeno čičerko. Premešamo in pokrito kuhamo 15 minut, da se zgosti.
Medtem v drugi posodi zavremo 1,5 l slane vode, dodamo splaknjen in odcejen riž in ga skuhamo. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga takoj dobro odcedimo in shranimo na toplem.
Omaki dodamo na kose narezano ribo, zavremo in kuhamo še 5 minut. Nato odstavimo in pustimo stati približno 2 minuti, nazadnje primešamo jogurt in sesekljan koriander ali peteršilj. Riž razdelimo na krožnike, na sredini vsakega kupčka naredimo jamico, jo napolnimo z ribjim karijem in takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.