Ribji kari s čičerko

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Ribji kari s čičerko
Sestavine
Št. oseb
fileja bele ribe (oslič)
kuhane čičerke (lahko iz pločevinke)
dolgozrnatega riža basmati
sesekljana manjša čebula
česna
nastrganega svežega ingverja
paradižnika narezanega na kocke
čist ribje ali zelenjavne juhe
praška curry
zmletega koriandra
sesekljanega svežega koriandra (lahko nadomestimo s peteršiljem)
čvrstega polnomastnega jogurta
olja
soli
popra

Opis

Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo.

Priprava

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter nastrgan ingver. Mešamo in pražimo 3 minute, nato odstavimo, dodamo kocke paradižnika, prilijemo juho in zmiksamo.

Zmiksano omako damo nazaj v posodo, dodamo curry, koriander in odcejeno čičerko. Premešamo in pokrito kuhamo 15 minut, da se zgosti.

Medtem v drugi posodi zavremo 1,5 l slane vode, dodamo splaknjen in odcejen riž in ga skuhamo. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga takoj dobro odcedimo in shranimo na toplem.

Omaki dodamo na kose narezano ribo, zavremo in kuhamo še 5 minut. Nato odstavimo in pustimo stati približno 2 minuti, nazadnje primešamo jogurt in sesekljan koriander ali peteršilj. Riž razdelimo na krožnike, na sredini vsakega kupčka naredimo jamico, jo napolnimo z ribjim karijem in takoj ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.