|
dolgozrnatega belega riža (basmati) |
|
olja |
|
suhih marelic |
|
češnjevih paradižnikov |
|
mala bela čebula |
|
soli |
|
popra |
priloga k različnim vrstam mesa
Marelice vzporedno narežemo na trakove, paradižnike prepolovimo, čebulo olupimo in sesekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo samo toliko popražimo, da postekleni. Nato dodamo riž, premešamo, dodamo marelice in paradižnik, solimo in popramo, prilijemo 2 skodelici zelo vroče vode in zavremo.
Pokrito kuhamo približno 10 do 12 minut in vmes po potrebi prilijemo še malo vroče vode, da je riž vlažen. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo in pokrito pustimo stati nekaj minut, da riž popije tekočino.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.