|
glavica mladega zelja |
|
mešanega mletega mesa |
|
majhna čebula |
|
korenček |
|
manjši paradižnik |
|
sladke paprike |
|
jajce |
|
moke |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
zelje, riž, mleto meso
Zeljni glavi izrežemo stržen in jo delno izvotlimo. V slani vodi jo kuhamo približno 15 minut, odvisno od velikosti. Čebulo in korenček olupimo in na drobno sesekljamo. Paradižniku odstranimo semenje in ga zrežemo na kockice.
V visoki ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in korenček, pražimo in mešamo, da čebula postekleni. Nato dodamo meso, naprej mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Začinimo s sladko papriko, solimo in popramo, dodamo kockice paradižnika in pokrito dušimo še 5 minut.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Zeljno glavo odcedimo in jo z odprtino, obrnjeno navzgor, postavimo v okrogel pekač. Na dno damo 1 žlico olja in nekaj žlic vode od kuhanja.
Prepraženemu mesu primešamo stepeno jajce in moko, z zmesjo napolnimo zeljno glavo, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Pečeno glavo razrežemo na četrtine in ponudimo z dušenim rižem, krompirjevim pirejem ali kar s kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.