|
polnomastnega mleka |
|
velika jajca |
|
sladkorja |
|
vaniljeve esence |
|
koruznega škroba |
|
pomarančne lupinice |
|
pomarančnega soka |
|
soli |
mleko, jajca, sladkor, sok pomaranče
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Šest skodelic za narastek namažemo z maščobo in potresemo s sladkorjem.
V ponvi zavremo mleko in takoj nato odstavimo z ognja.
Rumenjake, sladkor in vaniljevo esenco stepemo z električnim mešalnikom (3-4 minute). Počasi dodamo škrob, potem pa prav tako počasi vroče mleko in ves čas mešamo.
Mešanico vlijemo v ponev in kuhljamo na visoki temperaturi dve minuti, da se zgosti. Ves čas mešamo. Dodamo pomarančno lupinico in sok. Pokrijemo in postavimo na hladno za 20 minut.
Medtem stepemo beljake in sol v trd sneg.
Ohlajeno kremo počasi vmešamo v sneg in pazimo, da se nam ne sesede. Potem jo z žlico napolnimo v skodelice za narastke. Pečemo 30-40 minut, da se narastek dvigne in rahlo zlato porjavi.
Postrežemo takoj!
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.