|
večji piščančji file (500 g) |
|
korenja |
|
(zvrhane) moke |
|
jajci |
|
(zvrhanih) drobtin |
|
(zvrhani) zmletih lešnikov ali mandljev |
|
soli |
|
sladkorja |
|
olja |
piščančji file, moka, lešniki....
Meso narežemo na 1 cm debele koščke, vsakega malo potolčemo in pomokamo. Jajci in sol stepemo. Drobtine pomešamo z lešniki.
Korenje ostrgamo ali olupimo in narežemo na koleščke. V vreli slani vodi kuhamo 5 minut, nato odcedimo, dodamo 1 žlico olja in 1 žlico sladkorja, mešamo in pražimo kakšno minuto, da se sladkor stopi in se korenje lepo sveti.
Koščke mesa pomočimo v jajce, povaljamo v drobtinah z lešniki in v vročem olju zlato ocvremo. Sproti jih polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo, in še vroče ponudimo z glaziranim korenjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.