|
moke |
|
masla ali margarine |
|
zelo dolgo ali 2 manjši stebli pora |
|
soli in popra |
|
jajc |
|
sladke smetane |
|
na grobo naribanega poltrdega sira |
Sestavine za 6 do 8 kosov: moka, por, jajca, poltrdi sir...
Por narežemo na 1,5 cm debele koleščke in jih v majhni količini slane vode kuhamo 2 minuti. Kuhan por dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Moki primešamo 1/2 žličke soli in na kockice narezano maslo ali margarino ter s prsti maščobo vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo in ga položimo v pekač.
V manjši skledi stepemo jajci, primešamo smetano in sir, malo posolimo in popramo. Na testo najprej damo sirov nadev in nanj naložimo koleščke pora. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pita je odlična še topla ali hladna.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.