Porova pita s sirom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Porova pita s sirom
Sestavine
Št. oseb
moke
masla ali margarine
zelo dolgo ali 2 manjši stebli pora
soli in popra
jajc
sladke smetane
na grobo naribanega poltrdega sira

Opis

Sestavine za 6 do 8 kosov: moka, por, jajca, poltrdi sir...

Priprava

Por narežemo na 1,5 cm debele koleščke in jih v majhni količini slane vode kuhamo 2 minuti. Kuhan por dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Plitev pekač namažemo z maslom in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Moki primešamo 1/2 žličke soli in na kockice narezano maslo ali margarino ter s prsti maščobo vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini testo zvaljamo in ga položimo v pekač.

V manjši skledi stepemo jajci, primešamo smetano in sir, malo posolimo in popramo. Na testo najprej damo sirov nadev in nanj naložimo koleščke pora. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pita je odlična še topla ali hladna.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.