|
zelenih špargljev |
|
moke |
|
posušenega peteršilja |
|
posušenega drobnjaka |
|
masla ali margarine |
|
nepasirane skute |
|
jajc |
|
soli in popra |
|
nastrganega parmezana |
zeleni šparglji, skuta, jajca..
Šparglje očistimo, narežemo na koščke in jih v majhni količini slane vode skuhamo. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
Moki primešamo 1 žličko soli, peteršilj in drobnjak, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko. Dodamo še približno 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Testo na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. V skledi z metlico stepemo jajca, primešamo skuto, solimo in popramo ter primešamo odcejene šparglje. Testo potresemo s parmezanom in nanj damo skutni nadev. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.