|
prosene kaše |
|
mleka |
|
soli |
|
masla |
|
rjavega sladkorja |
|
cimeta v prahu (po želji) |
|
zmletih lešnikov |
|
jajca |
prosena kaša, mleka, zmleti lešniki
V posodo zlijemo mleko in ga zavremo. Kašo speremo pod tekočo vodo, jo stresemo v vrelo mleko, solimo in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se skuha. Med kuhanjem večkrat premešamo in, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode.
Porcelanast ali steklen pekač namažemo z maslom in potresemo z 1 žlico lešnikov. Še topli kaši primešamo maslo, sladkor in cimet in pustimo, da se vse ohladi. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg.
Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Mlačni kaši primešamo rumenjake, lešnike in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes stresemo v pripravljen pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut. Ali je kolač pečen, preizkusimo z zobotrebcem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.