Proseni narastek z lešniki

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Proseni narastek z lešniki
Sestavine
Št. oseb
prosene kaše
mleka
soli
masla
rjavega sladkorja
cimeta v prahu (po želji)
zmletih lešnikov
jajca

Opis

prosena kaša, mleka, zmleti lešniki

Priprava

V posodo zlijemo mleko in ga zavremo. Kašo speremo pod tekočo vodo, jo stresemo v vrelo mleko, solimo in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se skuha. Med kuhanjem večkrat premešamo in, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode.

Porcelanast ali steklen pekač namažemo z maslom in potresemo z 1 žlico lešnikov. Še topli kaši primešamo maslo, sladkor in cimet in pustimo, da se vse ohladi. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg.

Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Mlačni kaši primešamo rumenjake, lešnike in nazadnje z lopatico previdno primešamo še beljakov sneg. Zmes stresemo v pripravljen pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut. Ali je kolač pečen, preizkusimo z zobotrebcem.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.