|
puranjega stegna (zgornji del) |
|
soli |
|
popra |
|
srednje veliki čebuli |
|
korenček |
|
olja |
|
čiste piščančje osnove |
|
mladega krompirja |
|
stročjega fižola |
|
česna |
|
rdeč čili |
|
paradižnikovega kečapa |
|
medu |
|
rezin pancete |
|
masla |
|
sladke smetane |
puran, med, čili
Meso umijemo, osušimo in odstranimo kost. Solimo in popramo ter zvijemo v zvitek. Eno čebulo narežemo na rezine, korenje na večje kose.
Meso, čebulo in korenje položimo v pekač. Pokapljamo z 2 do 3 žlicami olja in pečemo brez pokrova na 175 stopinjah poldrugo uro. Med peko meso večkrat obrnemo in zalivamo z juho.
Krompir v rahlo vreli vodi kuhamo 20 minut. Fižol kuhamo 15 minut, potem ga odcedimo, splaknemo s hladno vodo. Krompir odcedimo in olupimo.
Za medeno skorjico preostalo čebulo na drobno sesekljamo, česen stisnemo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Na pol žlice olja popražimo čebulo in česen, dodamo čili, kečap in med ter med mešanjem od 4 do 5 minut kuhljamo.
Približno 20 minut pred koncem peke skorjico namažemo z medeno mešanico in zvišamo temperaturo peke na 200 stopinj. Fižol s pomočjo slanine povežemo v šopek in jih popečemo na preostalem olju v ponvi. V drugi ponvi na maščobi popečemo krompir. Solimo, popramo.
Pečenko vzamemo iz pekača, sok od pečenja prestrežemo in ga zgostimo s smetano. Še enkrat zavremo, solimo, popramo.
Pečenko narežemo na rezine in jo ponudimo z omako, šopkom fižola in pečenim krompirjem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.