|
puranji zrezki po 120 g |
|
rezine šunke |
|
mladi čebuli |
|
trdo kuhano jajce |
|
sol, poper |
|
olja |
|
kisle smetane |
|
za pripravo instantne omake (npr. Knorr) |
puranje meso, jajce, šunka. Postrežemo s prilogo, na primer s krompirjevim pirejem in kuhanim mladim korenčkom.
Zrezke potolčemo, da dobimo večjo površino. Vsakega obložimo z rezino šunke. Čebulo narežemo na obročke, jajce na rezine.
Čebulo in jajce porazdelimo po zrezkih, vsakega posebej zvijemo v rulado in konce staknemo skupaj z zobotrebci
Šele potem rulade solimo in popramo ter jih popečemo na olju. Nato jih zalijemo s 100 ml vode in na šibkem ognju kuhljamo še 15-20 minut. Rulade vzamemo iz ponve in postavimo na toplo.
Medtem pripravimo omako. Sok, ki je ostal od peke mesa, zalijemo z vodo, vmešamo dve kocki ali zavojčka za pripravo omake in mešamo. Nazadnje dodamo kislo smetano.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.