|
krompirja |
|
sol, poper |
|
velikih ohrovtovih listov |
|
puranjih zrezkov po 60 g |
|
mleka |
|
masla |
|
olja |
|
suhega šerija |
|
piščančje juhe |
krompir, ohrovt, puranje meso
Krompir olupimo in ga skuhamo v slani vodi. Ohrovtove liste blanširamo in nato splaknemo z ledeno vodo. Položimo jih na kuhinjsko krpo, da se odcedijo. Zrezke potolčemo, solimo in popramo
Kuhan krompir pretlačimo za pire, ga zalijemo z vročo vodo, dodamo 20 g masla, solimo in popramo
Na zrezke položimo ohrovtove liste, namažemo s pirejem in zvijemo v rulade. Pritrdimo z zobotrebci.
Olje in preostanek masla segrejemo in popečemo rulade. Zalijemo s šerijem, in ko malce prevre, še z juho. Kuhljamo do 8 minut, potem rulade vzamemo iz ponve. V omako vmešamo smetano in skoraj zavremo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.