|
kodravih rezancev |
|
očiščene buče |
|
mladi čebulici z zelenjem |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
zdrobljenega žajblja (po želji) |
|
mocarele |
|
nastrganega parmezana |
buča, rezanci, mocarela
Bučno meso narežemo na kockice, čebulici z zelenjem vred na drobno zrežemo. Mocarelo narežemo na kockice. Pristavimo lonec z vodo za kuhanje testenin, ko voda zavre, solimo.
V ponvi s premazom proti prijemanju segrejemo olje, dodamo čebulico in bučo, solimo in popramo, dodamo žajbelj ter mešamo in pražimo približno 5 minut. Nato prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo še toliko časa, da se buča zmehča. Nazadnje dodamo kockice mocarele in pustimo, da se začne topiti.
Rezance stresemo v lonec z vrelo vodo in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo in stresemo k buči, premešamo, potresemo s parmezanom in še vroče razdelimo na krožnike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.