|
manjša čebula |
|
svež losos |
|
prekajen losos |
|
sladka smetana |
|
sesekljan koprc |
|
oljčno olje |
|
sveži rezanci |
Kremna omake iz mešanice svežega in prekajenega lososa.
Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.
V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.
Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.
Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, prelijte čez rezance in po okusu še dodatno začinite.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.