luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

inja zalta Njena.si

Preobrat: Inja Zalta po zbiranju denarja že doma

Čas priprave:

Skupni čas 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos manjša čebula
150 g svež losos
100 g prekajen losos
200 ml sladka smetana
1 žlica sesekljan koprc
1 žlica oljčno olje
500 g sveži rezanci

Opis

Kremna omake iz mešanice svežega in prekajenega lososa.

Priprava

Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.

V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.

Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.

Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, prelijte čez rezance in po okusu še dodatno začinite.