giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

archie Svet24.si

Ugiba se, komu je Archie vse bolj podoben!?

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

migranti, prevajalci Svet24.si

Skupnega nadzora na meji z Italijo še ne bo kmalu

Adrian \'Lionheart\' McCallum Svet24.si

Morda bo zadnjič … Umrl po kriptičnem sporočilu

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

Čas priprave:

Skupni čas 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos manjša čebula
150 g svež losos
100 g prekajen losos
200 ml sladka smetana
1 žlica sesekljan koprc
1 žlica oljčno olje
500 g sveži rezanci

Opis

Kremna omake iz mešanice svežega in prekajenega lososa.

Priprava

Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.

V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.

Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.

Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, prelijte čez rezance in po okusu še dodatno začinite.