Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

Čas priprave:

Skupni čas 25 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos manjša čebula
150 g svež losos
100 g prekajen losos
200 ml sladka smetana
1 žlica sesekljan koprc
1 žlica oljčno olje
500 g sveži rezanci

Opis

Kremna omake iz mešanice svežega in prekajenega lososa.

Priprava

Svežega lososa narežite na kocke, dimljenega pa na trakove. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte.

V kozici segrejte oljčno olje in na njem pri nižji temperaturi steklasto popražite čebulo. Nato dodajte kocke svežega lososa in jih rahlo popecite z vseh strani. Dodajte trakove prekajenega lososa, premešajte, zalijte s smetano in rahlo kuhajte približno 5 minut. Dodajte koprc ter omako po želji zmeljite s paličnim mešalnikom.

Medtem zavrite vodo in po navodilu na embalaži skuhajte rezance. Kuhane rezance odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali. Razporedite jih po krožnikih.

Omako po potrebi malce razredčite z vodo, v kateri so se kuhali rezanci, prelijte čez rezance in po okusu še dodatno začinite.