|
piščančjih prsi |
|
majoneze Hellmann's |
|
opečenca |
|
skute |
|
(kavna) sesekljanih listov bazilike |
|
soli |
|
belega popra |
|
solatnih listov rdeče kodravke |
|
jajčevca |
|
limetinega soka |
|
majoneze Hellmann's |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
zelo okusna lahka jed iz piščančjih filejev
Piščančje prsi obrežemo in naredimo manjšo odprtino. Odvečno meso in majonezo Hellmann's, skuto, baziliko ter sol zmiksamo. Mešanico nadevamo v prsi in zavijemo v folijo. Pečemo v pečici ogreti na 175 stopinj približno 20 minut. Zraven spečemo tudi manjši jajčevec. Pečene ruladice in jajčevec ohladimo.
Ohlajen jajčevec olupimo. Z majonezo, limetinim sokom in peteršiljem ga zmešamo v primerno gost namaz. Solimo in popramo po okusu. Piščančje prsi narežemo na rezine.
Rezine opečenca diagonalno prerežemo, da dobimo dva trikotnika, nato jih popečemo in namažemo s pripravljenim namazom. Opečenec obložimo s solatnim listom in nanj položimo rezino piščančjih prsi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.