Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Rezine opečenca, obložene s piščančjo rulado

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezine opečenca, obložene s piščančjo rulado
Sestavine
Št. oseb
piščančjih prsi
majoneze Hellmann's
opečenca
skute
(kavna) sesekljanih listov bazilike
soli
belega popra
solatnih listov rdeče kodravke
jajčevca
limetinega soka
majoneze Hellmann's
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

zelo okusna lahka jed iz piščančjih filejev

Priprava

Piščančje prsi obrežemo in naredimo manjšo odprtino. Odvečno meso in majonezo Hellmann's, skuto, baziliko ter sol zmiksamo. Mešanico nadevamo v prsi in zavijemo v folijo. Pečemo v pečici ogreti na 175 stopinj približno 20 minut. Zraven spečemo tudi manjši jajčevec. Pečene ruladice in jajčevec ohladimo.

Ohlajen jajčevec olupimo. Z majonezo, limetinim sokom in peteršiljem ga zmešamo v primerno gost namaz. Solimo in popramo po okusu. Piščančje prsi narežemo na rezine.

Rezine opečenca diagonalno prerežemo, da dobimo dva trikotnika, nato jih popečemo in namažemo s pripravljenim namazom. Opečenec obložimo s solatnim listom in nanj položimo rezino piščančjih prsi.