Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Umešana jajca s skuto in paradižnikom

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Umešana jajca s skuto in paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
jajca
kajzarica
čebula
paradižniki
skute
olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

paradižnik, skuta, jajca

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Paradižnikom odstranimo semenje in čvrsto meso zrežemo na kockice. Žemljici prerežemo in spodnji polovici odvzamemo nekaj sredice. Jajca ubijemo v skodelo in jih narahlo stepemo.

V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo, naprej mešamo in pražimo nekaj minut.

Ko tekočina povre, vmešamo jajca, naprej pražimo in mešamo. Ko jajca zakrknejo, dodamo skuto in peteršilj, premešamo in odstavimo. Z vročo jajčno zmesjo napolnimo žemljice in takoj ponudimo.