|
školjk v lupini (vongol ali klapavic) |
|
fileja bele ribe |
|
sesekljana bela čebula |
|
sesekljan strok česna |
|
lovorov list |
|
timijana |
|
olupljenega in na kockice narezanega krompirja |
|
na tanke paličice narezan korenček |
|
olivnega olja |
|
belega vina |
|
kajenskega popra |
školjke, file bele ribe, krompir
Školjke okrtačimo, jim odstranimo »brado« in jih dobro splaknemo z mrzlo vodo. V lonec damo lovorov list, timijan, sesekljano čebulo in česen, prilijemo 2 dl vode in zavremo. Dodamo školjke, prilijemo vino, pokrijemo in kuhamo približno 5 minut, da se školjke odprejo. Vmes lonec nekajkrat potresemo. Nato školjke poberemo iz lonca, tekočino precedimo skoti cedilo, ki ga obložimo s z gazo ali kar s papirnato brisačo.
V posodi segrejemo olje, dodamo na kose narezano ribo, kocke krompirja in na paličice narezan korenček, previdno premešamo in prilijemo 6 dl tople vode, zavremo in kuhamo 15 minut. Nato dodamo školjke in precejeno tekočino od kuhanja školjk, po okusu solimo in popramo, pregrejemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.