Ribja juha s školjkami in krompirjem

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ribja juha s školjkami in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
školjk v lupini (vongol ali klapavic)
fileja bele ribe
sesekljana bela čebula
sesekljan strok česna
lovorov list
timijana
olupljenega in na kockice narezanega krompirja
na tanke paličice narezan korenček
olivnega olja
belega vina
kajenskega popra

Opis

školjke, file bele ribe, krompir

Priprava

Školjke okrtačimo, jim odstranimo »brado« in jih dobro splaknemo z mrzlo vodo. V lonec damo lovorov list, timijan, sesekljano čebulo in česen, prilijemo 2 dl vode in zavremo. Dodamo školjke, prilijemo vino, pokrijemo in kuhamo približno 5 minut, da se školjke odprejo. Vmes lonec nekajkrat potresemo. Nato školjke poberemo iz lonca, tekočino precedimo skoti cedilo, ki ga obložimo s z gazo ali kar s papirnato brisačo.

V posodi segrejemo olje, dodamo na kose narezano ribo, kocke krompirja in na paličice narezan korenček, previdno premešamo in prilijemo 6 dl tople vode, zavremo in kuhamo 15 minut. Nato dodamo školjke in precejeno tekočino od kuhanja školjk, po okusu solimo in popramo, pregrejemo in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.