|
širokih rezancev |
|
svežih šampinjonov |
|
čebula |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
sladke paprike |
|
kajenskega popra |
|
soli |
|
konjaka |
|
sesekljanega peteršilja |
|
paradižnikovega koncentrata |
|
kisle smetane |
rezanci, svinjska ribica, šampinjoni
Meso narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V loncu pristavimo najmanj 4 l vode za kuhanje testenin.
V posodi segrejemo 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodamo čebulo in popražimo, da svetlo porumeni. Nato dodamo papriko in kajenski poper, rezine mesa in peteršilj. Mešamo in pražimo, da se meso popeče in spremeni barvo. Poškropimo s konjakom, premešamo in posolimo.
Dodamo šampinjone in vse še malo popražimo. Nato primešamo kislo smetano in paradižnikov koncentrat in na blagem ognju dušimo še 10 minut.
Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Rezance odcedimo, pokapljamo z 1 žlico olivnega olja, da se ne sprimejo. Rezance razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.