Kodrasti rezanci s svinjsko ribico v gobovi omaki

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kodrasti rezanci s svinjsko ribico v gobovi omaki
Sestavine
Št. oseb
širokih rezancev
svežih šampinjonov
čebula
olivnega olja
masla
sladke paprike
kajenskega popra
soli
konjaka
sesekljanega peteršilja
paradižnikovega koncentrata
kisle smetane

Opis

rezanci, svinjska ribica, šampinjoni

Priprava

Meso narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V loncu pristavimo najmanj 4 l vode za kuhanje testenin.

V posodi segrejemo 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodamo čebulo in popražimo, da svetlo porumeni. Nato dodamo papriko in kajenski poper, rezine mesa in peteršilj. Mešamo in pražimo, da se meso popeče in spremeni barvo. Poškropimo s konjakom, premešamo in posolimo.

Dodamo šampinjone in vse še malo popražimo. Nato primešamo kislo smetano in paradižnikov koncentrat in na blagem ognju dušimo še 10 minut.

Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo rezance in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrsti. Rezance odcedimo, pokapljamo z 1 žlico olivnega olja, da se ne sprimejo. Rezance razdelimo na krožnike in jih prelijemo z omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.