|
olivnega olja |
|
srednje velike čebule |
|
postrvi |
|
sladke smetane |
|
riža za rižote |
|
soli in popra |
|
belega vina |
|
piščančje jušne osnove |
|
stročjega fižola |
|
parmezana |
olivno olje, riž, čebula, belo vino, parmezan..
Čebulo sesekljamo, ribo filiramo in ji odstranimo kožo. Parmezan naribamo.
V ponvi segrejemo olje in 8 minut pražimo čebulo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V pekač položimo ribo in smetano ter pokrijemo z alufolijo. Pečemo od 10 do 12 minut, vzamemo iz pečice in ribo ohranjamo na toplem
Medtem ko se riba kuha, čebuli dodamo riž in ga prepražimo. Potem zalijemo z vinom, zmanjšamo ogenj, počasi dodajamo jušno osnovo.
Ko je riž že skoraj kuhan, dodamo fižol in kuhamo še 2 minuti. Ribo raznežimo z vilicami in jo vmešamo k rižu skupaj s smetano. Potem ugasnemo ogenj, dodamo parmezan, solimo, popramo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.