Ribja rižota s stročjim fižolom

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ribja rižota s stročjim fižolom
Sestavine
Št. oseb
olivnega olja
srednje velike čebule
postrvi
sladke smetane
riža za rižote
soli in popra
belega vina
piščančje jušne osnove
stročjega fižola
parmezana

Opis

olivno olje, riž, čebula, belo vino, parmezan..

Priprava

Čebulo sesekljamo, ribo filiramo in ji odstranimo kožo. Parmezan naribamo.

V ponvi segrejemo olje in 8 minut pražimo čebulo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V pekač položimo ribo in smetano ter pokrijemo z alufolijo. Pečemo od 10 do 12 minut, vzamemo iz pečice in ribo ohranjamo na toplem

Medtem ko se riba kuha, čebuli dodamo riž in ga prepražimo. Potem zalijemo z vinom, zmanjšamo ogenj, počasi dodajamo jušno osnovo.

Ko je riž že skoraj kuhan, dodamo fižol in kuhamo še 2 minuti. Ribo raznežimo z vilicami in jo vmešamo k rižu skupaj s smetano. Potem ugasnemo ogenj, dodamo parmezan, solimo, popramo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.