Rižota s šparglji in rakovim mesom

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota s šparglji in rakovim mesom
Sestavine
Št. oseb
kokošje juhe
sesekljane čebule
olja
soli
italijanskega riža za rižote (arborio ali carnaroli)
nastrgane limonine lupinice
špargljev
rakovega mesa
popra

Opis

riž, šparglji, rakovo meso

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na 2 cm dolge koščke. Rakovo meso narežemo. Juho zavremo.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, limonino lupinico in prilijemo 1 skodelico vrele juhe. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes dodamo šparglje in rakovo meso in postopoma prilivamo vrelo juho ter večkrat premešamo, da se riž ne izsuši. Nazadnje začinimo s sveže mletim črnim poprom in rižoto ponudimo vročo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.