|
kokošje juhe |
|
sesekljane čebule |
|
olja |
|
soli |
|
italijanskega riža za rižote (arborio ali carnaroli) |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
špargljev |
|
rakovega mesa |
|
popra |
riž, šparglji, rakovo meso
Šparglje očistimo in narežemo na 2 cm dolge koščke. Rakovo meso narežemo. Juho zavremo.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, limonino lupinico in prilijemo 1 skodelico vrele juhe. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes dodamo šparglje in rakovo meso in postopoma prilivamo vrelo juho ter večkrat premešamo, da se riž ne izsuši. Nazadnje začinimo s sveže mletim črnim poprom in rižoto ponudimo vročo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.