Rižota s šparglji in škampi

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota s šparglji in škampi
Sestavine
Št. oseb
sesekljane čebule
kokošje juhe
olja
soli
italijanskega riža za rižote (arborio ali carnaroli)
nastrgane limonine lupinice
špargljev
škampov brez lupine
črnega popra

Opis

Riž, šparglji, škampi

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na 2 cm dolge koščke. Pri škampih ločimo lupino od mesa. Juho zavremo.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, limonino lupinico in prilijemo 1 skodelico vrele juhe. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes dodamo šparglje in škampe, postopoma prilivamo vrelo juho ter večkrat premešamo, da se riž ne izsuši. Nazadnje začinimo s sveže mletim črnim poprom in rižoto ponudimo vročo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.