|
sesekljane čebule |
|
kokošje juhe |
|
olja |
|
soli |
|
italijanskega riža za rižote (arborio ali carnaroli) |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
špargljev |
|
škampov brez lupine |
|
črnega popra |
Riž, šparglji, škampi
Šparglje očistimo in narežemo na 2 cm dolge koščke. Pri škampih ločimo lupino od mesa. Juho zavremo.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, limonino lupinico in prilijemo 1 skodelico vrele juhe. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes dodamo šparglje in škampe, postopoma prilivamo vrelo juho ter večkrat premešamo, da se riž ne izsuši. Nazadnje začinimo s sveže mletim črnim poprom in rižoto ponudimo vročo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.