|
(1 skodelica) oluščenega graha (svežega ali zamrznjenega) |
|
stročjega graha |
|
manjše bele čebule |
|
masla |
|
italijanskega riža za rižote |
|
vroče čiste piščančje ali zelenjavne juhe |
|
soli in popra |
|
na grobo naribanega parmezana |
oluščen grah, stročji grah, riž za rižote...
V posodi na 30 g masla najprej popražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo obe vrsti graha, malo posolimo in popramo, prilijemo nekaj žlic juhe in pokrito dušimo nekaj minut, da se grah malo zmehča.
Nato dodamo riž, premešamo in popražimo, prilijemo vročo juho in pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Posodo odstavimo, po okusu dosolimo in popramo, primešamo preostalo maslo in približno polovico parmezana ter pokrito pustimo počivati še približno 3 minute. Nazadnje rižoto potresemo s preostalim parmezanom in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.