Rižota s stročjim grahom in parmezanom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota s stročjim grahom in parmezanom
Sestavine
Št. oseb
(1 skodelica) oluščenega graha (svežega ali zamrznjenega)
stročjega graha
manjše bele čebule
masla
italijanskega riža za rižote
vroče čiste piščančje ali zelenjavne juhe
soli in popra
na grobo naribanega parmezana

Opis

oluščen grah, stročji grah, riž za rižote...

Priprava

V posodi na 30 g masla najprej popražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo obe vrsti graha, malo posolimo in popramo, prilijemo nekaj žlic juhe in pokrito dušimo nekaj minut, da se grah malo zmehča.

Nato dodamo riž, premešamo in popražimo, prilijemo vročo juho in pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Posodo odstavimo, po okusu dosolimo in popramo, primešamo preostalo maslo in približno polovico parmezana ter pokrito pustimo počivati še približno 3 minute. Nazadnje rižoto potresemo s preostalim parmezanom in postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.