|
rjavega riža |
|
mesnate rdeče paprike |
|
suhih marelic |
|
oz. 1/2 skodelice zamrznjenega graha |
|
manjši nezreli banani (po želji) |
|
indijskih oreščkov |
|
večje čebule |
|
česna |
|
nastrganega ingverja |
|
zdrobljenega čilija |
|
zmletega kumina (azijska začimba) |
|
začimbne mešanice curry |
|
olja |
|
čiste zelenjavne juhe |
|
soli in popra |
rjavi riž, suhe marelice, zamrznjen grah, banane....
Papriko očistimo in narežemo na kockice. Marelice namočimo v topli vodi. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Indijske oreške v ponvi brez maščobe na hitro popečemo.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo ter mešamo in pražimo toliko časa, da postekleni. Dodamo še česen, ingver, vse začimbe in riž, mešamo in popražimo, da se riževa zrna prevlečejo z oljem. Nato prilijemo vrelo juho, po okusu dosolimo in popramo, zavremo in pokrito kuhamo približno 35 minut, da se riž skoraj skuha in popije vso tekočino.
Namočene marelice odcedimo in narežemo na kockice. Rižu dodamo marelice, papriko in grah ter kuhamo še približno 10 minut. Nato posodo odstavimo in pokrito pustimo 5 minut.
Banani olupimo in narežemo na koleščke. Rižu z vilicami primešamo banani in popečene oreške ter jed ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.