Krompirjev kari z bučkami in indijskimi oreški

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Krompirjev kari z bučkami in indijskimi oreški
Sestavine
Št. oseb
krompirja
zelenih bučk
paradižnika
čebule
česna
olja ali stopljenega masla
začimbne mešanice curry
kurkume
zmletega kumina (azijska začimba)
soli in popra
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
indijskih oreščkov

Opis

krompir, zelene bučke, paradižnik, kurkuma....

Priprava

Neolupljen krompir kuhamo približno 20 minut, da se skoraj skuha, nato ga olupimo in narežemo na 2 do 3 cm velike kocke. Bučke in paradižnik očistimo in narežemo na kose. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo.

V primerno veliki posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo krompir in ga popečemo ter ves čas mešamo, da se ne prime dna posode. Dodamo čebulo in česen, curry, kurkumo in kumin, solimo in popramo. Mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo paradižnik, prilijemo čisto juho, zavremo in na blagem ognju pokrito kuhamo še približno 15 minut.

Indijske oreške v ponvi brez maščobe zlato popečemo. Nazadnje jed po okusu dosolimo in popramo ter potresemo s popečenimi indijskimi oreški.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.