|
krompirja |
|
zelenih bučk |
|
paradižnika |
|
čebule |
|
česna |
|
olja ali stopljenega masla |
|
začimbne mešanice curry |
|
kurkume |
|
zmletega kumina (azijska začimba) |
|
soli in popra |
|
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
|
indijskih oreščkov |
krompir, zelene bučke, paradižnik, kurkuma....
Neolupljen krompir kuhamo približno 20 minut, da se skoraj skuha, nato ga olupimo in narežemo na 2 do 3 cm velike kocke. Bučke in paradižnik očistimo in narežemo na kose. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo.
V primerno veliki posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo krompir in ga popečemo ter ves čas mešamo, da se ne prime dna posode. Dodamo čebulo in česen, curry, kurkumo in kumin, solimo in popramo. Mešamo in pražimo 2 minuti, nato dodamo paradižnik, prilijemo čisto juho, zavremo in na blagem ognju pokrito kuhamo še približno 15 minut.
Indijske oreške v ponvi brez maščobe zlato popečemo. Nazadnje jed po okusu dosolimo in popramo ter potresemo s popečenimi indijskimi oreški.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.