Aromatični piščanec z arašidi

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Aromatični piščanec z arašidi
Sestavine
Št. oseb
piščanca brez kože
čebule
česna
nastrganega svežega ingverja
arašidov
olja ali stopljenega masla
klinčkov
cimetovih palčk
kardamoma
začimbne mešanice curry
soli

Opis

piščanec brez kože, čebula, česen, arašidi....

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen pretlačimo ali na drobno sesekljamo, polovico arašidov zmeljemo, preostale v ponvi brez maščobe malo popečemo.

V posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da svetlo porumeni. Dodamo še česen in ingver, klinčke, cimetove paličice in kardamom ter še malo popražimo.

Dodamo kose piščanca in popražimo, nato dodamo curry in solimo. Premešamo, dodamo zmlete arašide, prilijemo 3 dl vroče vode in pokrito kuhamo približno 20 minut. Jed potresemo s popečenimi arašidi in jo ponudimo z rižem.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.