|
piščanca brez kože |
|
čebule |
|
česna |
|
nastrganega svežega ingverja |
|
arašidov |
|
olja ali stopljenega masla |
|
klinčkov |
|
cimetovih palčk |
|
kardamoma |
|
začimbne mešanice curry |
|
soli |
piščanec brez kože, čebula, česen, arašidi....
Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen pretlačimo ali na drobno sesekljamo, polovico arašidov zmeljemo, preostale v ponvi brez maščobe malo popečemo.
V posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da svetlo porumeni. Dodamo še česen in ingver, klinčke, cimetove paličice in kardamom ter še malo popražimo.
Dodamo kose piščanca in popražimo, nato dodamo curry in solimo. Premešamo, dodamo zmlete arašide, prilijemo 3 dl vroče vode in pokrito kuhamo približno 20 minut. Jed potresemo s popečenimi arašidi in jo ponudimo z rižem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.