|
zrelih sliv |
|
manjši hruški ali jabolki |
|
nektarini ali breskvi |
|
masla za pekač |
|
sladkorja v prahu |
|
cimeta |
|
moke |
|
sladkorja |
|
zmletih mandljev |
|
masla ali margarine |
slive, hruška, naktarina ali breskva
Sadje očistimo, narežemo na krhlje in jih damo v pekač, ki smo ga namazali z maslom. Sadje potresemo z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Moki primešamo sladkor, mandlje in na kockice narezano maslo ali margarino ter s prsti zmešamo v drobtinasto zmes. To potresemo po sadju, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se skorjica hrustljavo zapeče.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.