Sadje pod hrustljavim pokrovom

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sadje pod hrustljavim pokrovom
Sestavine
Št. oseb
zrelih sliv
manjši hruški ali jabolki
nektarini ali breskvi
masla za pekač
sladkorja v prahu
cimeta
moke
sladkorja
zmletih mandljev
masla ali margarine

Opis

slive, hruška, naktarina ali breskva

Priprava

Sadje očistimo, narežemo na krhlje in jih damo v pekač, ki smo ga namazali z maslom. Sadje potresemo z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Moki primešamo sladkor, mandlje in na kockice narezano maslo ali margarino ter s prsti zmešamo v drobtinasto zmes. To potresemo po sadju, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se skorjica hrustljavo zapeče.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.