|
moke za testo |
|
masla ali margarine |
|
zmletih mandljev |
|
sladkorja |
|
rumenjak |
|
zrelih breskev |
moka, maslo, mandlji, breskve....
Iz 160 g moke, zmletih mandljev, 1 žlice sladkorja, 100 g na kockice narezanega masla ali margarine in rumenjaka pripravimo testo za pito. Najprej zmešamo moko, mandlje in sladkor, dodamo maščobo in jo s prsti vtremo v moko, nato dodamo rumenjak, ki smo ga zmešali s 3 žlicami vode, in na hitro zgnetemo. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo okrogel pekač, ki smo ga namazali z maslom in potresli z moko. Pekač damo za 30 minut v hladilnik.
Breskve narežemo na kocke, potresemo z 1 žlico sladkorja in premešamo. S prsti v 100 g moke, ki smo ji primešali 1 žlico sladkorja, vtremo 50 g masla ali margarine, da dobimo drobtinasto zmes. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Na testo damo narezane breskve, vse potresemo z drobtinasto zmesjo, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Pito ponudimo še mlačno ali ohlajeno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.