cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

Taksi Svet24.si

Zaradi nekaj deset evrov napadel taksista

uran Svet24.si

Ta planet smrdi po gnilih jajcih

Alek Minassian Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 10 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g sliv
300 g moke
300 g skute
100 g sladkorja
1 ščepec soli
150 g masla ali margarine
3 žlice ruma ali sadnega žganja
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlička cimeta

Opis

moka, skuta, slive

Priprava

Iz moke, skute, sladkorja, soli, na kockice narezanega masla in ruma zgnetemo testo in ga pustimo vsaj 30 minut počivati. Slive umijemo, osušimo, jim odstranimo peške in jih razrežemo na četrtine.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Plitev pekač namažemo z maslom, vanj damo testo, ga obložimo s četrtinami sliv in jih posujemo z mešanico sladkorja v prahu in cimeta. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 35 do 40 minut.