|
jajca |
|
dietnega medu |
|
polnozrnate moke |
|
navadnega jogurta |
|
sladke smetane |
|
tekočega natrena |
|
(listi) želatine |
|
gozdnih sadežev |
|
sladke raztopine iz natrena in vode |
|
praženih mandljevih lističev |
|
sladke stepene smetane |
|
gozdnih sadežev |
Najboljše torte z okusom sadja
Jajca z medom penasto stepamo, nato narahlo umešamo moko. Biskvit vlijemo v model za torte premera 22 cm. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in razrežemo na tri plasti.
Jogurt zmešamo z dvema čajnima žlicama tekočega natrena. Dodamo namočeno in raztopljeno želatino ter stepeno sladko smetano. Kremo gladko razmešamo. Biskvit namočimo s sladko raztopino, ki smo jo pripravili z natrenom in vodo. Na biskvit namažemo tretjino jogurtove kreme in potresemo gozdne sadeže. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ga namočimo, premažemo z drugo tretjino kreme in potresemo z gozdnimi sadeži. Nato pokrijemo s tretjo plastjo biskvita, ki jo tudi namočimo. Torto obmažemo s preostalo kremo in damo v hladilnik, da se strdi.
Na koncu torto ob strani obložimo s praženimi mandljevimi lističi, narežemo na dvanajst kosov ter vsak kos okrasimo s stepeno sladko smetano in gozdnimi sadeži.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.