Sadna diabetična torta

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Sadna diabetična torta
Sestavine
Št. oseb
jajca
dietnega medu
polnozrnate moke
navadnega jogurta
sladke smetane
tekočega natrena
(listi) želatine
gozdnih sadežev
sladke raztopine iz natrena in vode
praženih mandljevih lističev
sladke stepene smetane
gozdnih sadežev

Opis

Najboljše torte z okusom sadja

Priprava

Jajca z medom penasto stepamo, nato narahlo umešamo moko. Biskvit vlijemo v model za torte premera 22 cm. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in razrežemo na tri plasti.

Jogurt zmešamo z dvema čajnima žlicama tekočega natrena. Dodamo namočeno in raztopljeno želatino ter stepeno sladko smetano. Kremo gladko razmešamo. Biskvit namočimo s sladko raztopino, ki smo jo pripravili z natrenom in vodo. Na biskvit namažemo tretjino jogurtove kreme in potresemo gozdne sadeže. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ga namočimo, premažemo z drugo tretjino kreme in potresemo z gozdnimi sadeži. Nato pokrijemo s tretjo plastjo biskvita, ki jo tudi namočimo. Torto obmažemo s preostalo kremo in damo v hladilnik, da se strdi.

Na koncu torto ob strani obložimo s praženimi mandljevimi lističi, narežemo na dvanajst kosov ter vsak kos okrasimo s stepeno sladko smetano in gozdnimi sadeži.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.