Salsa s češnjevimi paradižniki in sirom feta

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Salsa s češnjevimi paradižniki in sirom feta
Sestavine
Št. oseb
glavice rdečega ali belega zelja
izkoščičenih črnih grških oliv (kalamata)
vinskega kisa
češnjevih paradižnikov
manjša kumara ali bučka
na kocke narezanega sira feta
svež ali vložen oster feferon
olivnega olja
svežega sesekljanega peteršilja

Opis

belo ali rdeče sveže zelje, črne olive, paradižniki, bučka, feferon, feta sir

Priprava

Zelje očistimo, na tenko narežemo ali naribamo in damo v skledo. Dodamo prepolovljene paradižnike in olive ter prelijemo s kisom.

Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko odstranimo semena, čvrsto meso narežemo na 1 cm velike kockice. Feferonu odstranimo semena in ga na drobno zrežemo.

Vse sestavine zmešamo, dodamo kocke sira, potresemo s peteršiljem, prelijemo z olivnim oljem in znova premešamo. Salso lahko ponudimo takoj, ali pa skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.