|
glavice rdečega ali belega zelja |
|
izkoščičenih črnih grških oliv (kalamata) |
|
vinskega kisa |
|
češnjevih paradižnikov |
|
manjša kumara ali bučka |
|
na kocke narezanega sira feta |
|
svež ali vložen oster feferon |
|
olivnega olja |
|
svežega sesekljanega peteršilja |
belo ali rdeče sveže zelje, črne olive, paradižniki, bučka, feferon, feta sir
Zelje očistimo, na tenko narežemo ali naribamo in damo v skledo. Dodamo prepolovljene paradižnike in olive ter prelijemo s kisom.
Kumaro olupimo, po dolžini prerežemo in z žličko odstranimo semena, čvrsto meso narežemo na 1 cm velike kockice. Feferonu odstranimo semena in ga na drobno zrežemo.
Vse sestavine zmešamo, dodamo kocke sira, potresemo s peteršiljem, prelijemo z olivnim oljem in znova premešamo. Salso lahko ponudimo takoj, ali pa skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.