|
črnih rezancev s sipinim črnilom (lahko tudi navadnih) |
|
belih ali zelenih špargljev |
|
šampinjonov |
|
male bele čebule |
|
repkov kozic |
|
olja |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
črni rezanci s sipinim črnilom, šparglji, gobe, rakci...
Šparglje očistimo in olupke v majhni količini vode kuhamo najmanj 10 minut. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, čebulo na drobno sesekljamo, repke kozic izluščimo. Pristavimo lonec z vodo za kuhanje testenin.
V visoki ponvi na olju popražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo šampinjone, kozice in na koščke narezane šparglje, solimo in popramo. Mešamo in pražimo nekaj minut, zalijemo s približno 1,5 dl špargljeve juhe in pokrito dušimo še 15 minut.
Ko voda za testenine zavre, jo solimo, dodamo rezance in jih skuhamo. Omaki primešamo peteršilj in odstavimo. Ko so rezanci kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.