Sipini črni rezanci s šparglji, gobami in rakci

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sipini črni rezanci s šparglji, gobami in rakci
Sestavine
Št. oseb
črnih rezancev s sipinim črnilom (lahko tudi navadnih)
belih ali zelenih špargljev
šampinjonov
male bele čebule
repkov kozic
olja
soli in popra
sesekljanega peteršilja

Opis

črni rezanci s sipinim črnilom, šparglji, gobe, rakci...

Priprava

Šparglje očistimo in olupke v majhni količini vode kuhamo najmanj 10 minut. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, čebulo na drobno sesekljamo, repke kozic izluščimo. Pristavimo lonec z vodo za kuhanje testenin.

V visoki ponvi na olju popražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo šampinjone, kozice in na koščke narezane šparglje, solimo in popramo. Mešamo in pražimo nekaj minut, zalijemo s približno 1,5 dl špargljeve juhe in pokrito dušimo še 15 minut.

Ko voda za testenine zavre, jo solimo, dodamo rezance in jih skuhamo. Omaki primešamo peteršilj in odstavimo. Ko so rezanci kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.