|
cel piščanec, razrezan na 8 kosov |
|
manjše čebule |
|
gomolja zelene |
|
korenčka |
|
mladega stročjega fižola |
|
šampinjonov |
|
zelene bučke |
|
olja |
|
soli in popra |
|
svežega ali 1/2 žličke posušenega majarona |
|
sladke smetane |
|
škroba |
piščanec, čebula, gomolj zelene, stročji fižol...
Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo. Zeleno narežemo na kockice, korenček na koleščke, šampinjone na lističe. Bučko po dolgem razrežemo na 4 dele in nato na koščke.
V visoki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo in kose piščanca, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni in meso spremeni barvo. Nato dodamo zeleno, korenje, fižol in šampinjone ter naprej mešamo in pražimo 2 minuti. Solimo in popramo, prilijemo od 3 do 4 dl vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 20 minut, da je meso mehko.
Dodamo še bučko in majaron. Smetano in škrob gladko zmešamo, dodamo obari, kuhamo še 3 minute in odstavimo. Nazadnje jed potresemo s svežimi majaronovimi lističi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.